Zagrebačke Gornjogradske copernice organiziraju “Mistični Advent na starinski način”

Gornjogradske coperniceAdvent na drukčiji način je večernja tematska tura koju organiziraju Gornjogradske copernice, a  koja sudionicima priča priče o starim adventskim i novogodišnjim običajima grada Zagreba razgledavajući lokacije posvećene Adventu.
U tijeku inspirativne šetnje gradom uz Gornjogradske copernice, koja traje dva i pol sata, saznat ćete primjerice tko je napravio prve jaslice, kako su se stari Zagrepčani grijali za jako hladnih zima te kako su se gostili za Božić, tko su sve bili čestitari, što je ustvari božićnica, što je Herodoševo, a što Kokošjevo, od kuda potječe običaj kićenja božićnog drvca i mnoštvo drugih zanimljivih informacija.


Gornjogradske copernice žele ispričati priču na drugačiji način; tako je njihov program istovremeno zabavan, edukativan i podrazumijeva interakciju sudionika. Veselimo se vidjeti Vas!
Cijena ulaznice je 50,00 kn po osobi, 2. dijete sudjeluje besplatno.
Više informacija pogledajte na njihovoj Facebook stranici.

Tko su Zagrebačke copernice?
Za one koji nisu imali priliku upoznati grupu djevojaka koje vode turističke razglede grada pod nazivom Zagrebačke gornjogradske coprnice, riječ je o tematskoj turi otvorenoj za strane turiste i domaću publiku.Kvalitetu su prepoznali zadovoljni gosti sa svih strana svijeta te ih svojim preporukama uvrstili u sam vrh ”stvari koje morate doživjeti u Zagrebu” na Trip Advisoru. Osvojile su razne turističke nagrade za izvrsnost sadržaja, a u pripremi su i nove teme.Ture se uglavnom održavaju u večernjim satima i predvođene su coprnicom (vješticom) koja kroz obilazak grada pripovijeda istinite priče o ženama koje su tijekom povijesti optuživane za ”čarobiranje”.

Prilikom ture grupa se zaustavlja na nekoliko lokacija od povijesnog značaja, poput Tuškanca, Opatovine, Manduševca, Kaptola itd. a susreće i određene goste na svom putu.