Predstava “Matiaš Grabancijaš Dijak” varaždinskog HNK, stiže u Krapinu – u glavnoj ulozi Krapinčanka Dea Presečki

Matiaš Grabancijaš Dijak
Kazališna predstava “Matiaš Grabancijaš Dijak” HNK Varaždin, gostovat će u Festivalskoj dvorani u Krapini 3. prosinca 2021. u 19.00 sati.

Djelo je to koje spada u jedan od najintrigantnijih tekstova kako starije kajkavske drame, tako i hrvatske starije književnosti uopće. Za razliku od mnogih drugih drama starije kajkavske književnosti, ova je drama iznimno originalna, izmišljena od samog autora u cjelini, a utjecaji ili uzori iz drugih književnosti u najmanju su ruku toliko udaljeni da bismo mogli govoriti samo o motivskim elementima koji su zajednički cjelokupnoj zapadnoeuropskoj književnosti.Karnevalizacija, čudotvorstvo, racionalna kritika korumpiranog i iskvarenog društva, a sve pod snažnom vertikalom racionalizma, etike i kritičnog domoljublja, elementi su koji označuju ovu komediju u kojoj glavnu ulogu igra mlada krapinčanka Dea Presečki.

Plakat predstave Matiaš Grabancijaš Dijak
Plakat predstave Matiaš Grabancijaš Dijak

Dramaturška krhkost u kojoj prizore isključivo povezuje lik Matijaša te stalnost mana i slabosti drugih likova, ovu dramu čine, i u dramaturškoj strukturi specifičnom i intrigantnom.Ulaznice za ovu predstavu po cijeni od 50,00 kuna možete kupiti online preko sustava ulaznice.hr te na blagajni Festivalske dvorane od utorka do petka od 13 do 17 sati, sat vremena prije kino projekcija i sat vremena prije predstave.

Ulaz će biti moguć uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.