Besplatne zimske radionice za djecu u Muzeju seljačkih buna

Muzeji seljačkih buna - radionice

Muzeji seljačkih buna organiziraju zimske radionice za djecu, koje će se održavati od 3. do 5. siječnja, od 11 do 13 sati. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a materijal će biti osiguran. Na radionicama ćemo naučiti nešto novo, razvijati svoju kreativnost, saznati više o Gupcu, i zabaviti se, pozivaju iz Muzeja.U ponedjeljak će tema zimske radionice biti ‘Izradi svoj kalendar’, u utorak ‘Zima u Muzeju’, a u srijedu ‘Gubec: razbojnik ili velikan (uz aktualnu izložbu)’.

Za sudjelovanje u programu radionica potrebno se prijaviti telefonom (049/587-889, 049/587-882), mailom (suvenirnicamsb@gmail.com) ili u inbox naše Facebook stranice ili Instagram profila.Radionice će se održavati uz pridržavanje epidemioloških mjera. Broj polaznika je ograničen na 15. Za korištenje fotografija i audiovizualnih zapisa s edukativnih radionica molime roditelje da ispune Privolu koju će poslati e-mailom ili u inbox (Facebook ili Instagram) kod prijave. Privolu također možete podići u Muzeju.

U tijeku izložba Gubec: razbojnik ili velikan

U Muzeju seljačkih buna od 17. prosinca 2021. godine traje izložbu Gubec: razbojnik ili velikan koju možete posjetiti. Opisivan od strane suvremenika kao razbojnik, Gubec se u 19. stoljeću pretvorio u nacionalnog junaka. Izložbom se želi pokazati kako su Gupca zamišljali kroz vrijeme, slikali i opisivali. Gubec nije samo povijesna osoba, on je i simbol borbe za pravednije društvo te se postavlja pitanje težimo li danas većoj socijalnoj pravdi ili smo napustili taj ideal?

Izvor: Zagorje.com

Odigrajte naš kviz o Seljačkoj buni!