U Krapini se u petak otvara izložba fotografija “Šuma okom šumara“

šuma_okom_šumara
U Galeriji grada Krapine u petak 7. siječnja 2022. u 18,00 sati otvorit će se izložba fotografija 16. bjelovarskog salona fotografije Šuma okom šumara koji je održan u Bjelovaru u lipnju 2021. u organizaciji HŠD Ogranak Bjelovar. U Krapini se izložba fotografija s bjelovarskog salona već tradicionalno održava u mjesecu siječnju te njome i započinje nova izložbena sezona. Izložba se održava u suorganizaciji POU Krapina, Galerije grada Krapine i HŠD Ogranak Zagreb.Na 16. bjelovarski salon fotografije s međunarodnim sudjelovanjem prijavilo se 45 autora, 2 iz Mađarske, 2 iz Slovenije i 41 domaći autor sa 503 fotografije od čega su 367 pojedinačnih fotografija i 35 serija sa 136 fotografija. Ocjenjivački sud je predložio za nagrađivanje i odabrao za izlaganje 244 fotografije i to 16 serija od 60 fotografija i 164 pojedinačne fotografije od 43 autora. Fotografije su iznimno za 16. salon pristizale kroz dvije godine budući da se prošle godine nije održalo odabiranje zbog pandemije i nemogućnosti okupljanja.

Marija Hlebec iz Krapine osvojila je Grand prix za fotografiju Fungi plise.

U glazbenom programu nastupit će Duo David i Josip – truba/klarinet.

Ulaz na izložbu Šuma okom šumara moguć je uz predočenje Covid potvrde.Izložba ostaje otvorena do 24. siječnja 2022., a može se razgledati radnim danom od utorka do subote od 10,00 – 13,00 sati.

Što je Šuma okom šumara?

Izložba fotografija Šuma okom šumara prikazuje  zapažanja onih koji s ljubavlju svjedoče ono što vide, a to su  autori koje nazivamo amaterima, jer taj pojam  znači „djelovanje iz ljubavi“. Takav iskreni pristup motivima koji se skrivaju u šumama („ kad od šume ne vidimo drvo i od drveta ne vidimo šumu“)  sigurno otkriva i u prvi plan predstavlja  nepatvorenu i skrivenu ljepotu prirode, njen raskoš kroz sva godišnja doba, njenu floru i faunu u svim životnim ciklusima, začudnim situacijama i vremenskim prilikama. To je fotografski pristup koji relaksira i otvara mogućnost dijaloga čovjeka s prirodom, omogućuje predah od urbaniziranog načina življenja, ali i istraživanja samoga sebe, odnosno čovjeka koji se odvojio od prirode.

Izvor: RHZK

Odigrajte naš kviz o dvorcima!