Deset kuburaških udruga obilježava Uskrsni ponedjeljak u Velikom Taboru

Veliki Tabor
Povodom uskrsnih blagdana, u ponedjeljak 18. travnja, s početkom u 14 sati, održat će se manifestacija Uskrsni ponedjeljak u Velikom Taboru u organizaciji Kuburaškog društva Desinićka kubura i Muzeja Hrvatskog zagorja – Dvor Veliki Tabor.


Ovom manifestacijom prezentira se običaj i umijeće pucanja iz kubure u blagdansko vrijeme na području Hrvatskog zagorja. Ujedno, okupljanjem i prezentacijom kuburaških udruga pokušava se doprinijeti, kako razvoju i promoviranju ove djelatnosti, tako i očuvanju naše nematerijalne kulturne baštine.

U programu sudjeluje čak deset kuburaških društava iz susjednih nam općina i gradova. Program će započeti svečanim postrojavanjem i predstavljanjem kubraških društava u atriju Dvora Veliki Tabor. Okupljeni kuburaši zatim će prezentirati punjenje kubura te demonstrirati umijeće pucanja koje će se odvijati izvan taborgradskih zidina.-U sklopu manifestacije Uskrsni ponedjeljak u Velikom Taboru, s početkom u 15 sati, održat će se i prigodna radionica izrade uskrsnih pisanica i zečeva. Za sudjelovanje na radionici potrebna je prethodna rezervacija termina, koju možete učiniti javljanjem voditeljici Dvora Veliki Tabor, Renati Dečman na e-mail adrese dvt@mhz.hr ili renata.decman@mhz.hr, te na broj telefona 049/ 374-972. Maksimalan broj sudionika na radionici je 50. Radujemo se Vašem dolasku! – poručuju organizatori.

Izvor: Zagorje.com