Posjetite Bučnica fest u Zagorskim Selima – Tomislav Špiček predvodi stručni žiri

Bučnica fest
Bučnica Fest je gospodarska, turistička i edukativna manifestacija – u sklopu manifestacije je natjecanje u pripremanju bučnice te promotivna i prodajna izložba proizvoda i jela od buča. Manifestacija je pokrenuta sa ciljem promocije zagorske tradicionalne kuhinje, buče kao vrhunske namirnice i proizvoda od buča te ostale turističke ponude općina Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, kao i cijelog Zagorja.

Tradicionalna manifestacija Bučnica fest ove će se godine održati po sedmi puta. Radi se o rotirajućoj manifestaciji koja se svake godine održava u jednoj od općina Turističke zajednica područja Kumrovca, Desinića i Zagorskih Sela, a ove će se godine održati u Zagorskim Selima.Načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak istaknula je da je ovdje riječ o jednoj od najatraktivnijih manifestacija tog područja i da je vrlo značajna za taj kraj. – Ova je manifestacija svake godine u drugoj općini, a ove godine, 28. kolovoza, s početkom u 14 sati, održava se na igralištu u Zagorskim Selima.

Kako je naglasila, bučnica je tradicionalno jelo zagorskih krajeva i već je dobro poznata poslastica, a s obzirom na to, posebna pozivnica ljudima da se odazovu, nije potrebna.

– Mislim da je to samo po sebi dovoljno dobar poziv za sve ljude dobre volje da ove nedjelje ne zaobiđu Zagorska Sela. Pripremili smo bogat gastro-enološki i kulturno-zabavni program, ali i dječji kutak, tako da će svi pronaći nešto za sebe – poručila je Krivec Jurak.Direktorica TZ Područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela Ramona Mačefat Muranić predstavila je sam program. Otvorenje je u 14 sati i kreće kulturni dio programa uz nastup Klape Brv i Udruge Zipka iz Kumrovca. ”Imamo dvije kategorije – Zlatna buča za ugostitelje koji će se natjecati desetak i Mala buča za udruge, kojih će biti oko osam”. Rekla je Mačefat Muranić i dodala da će svi posjetitelji moći degustirati bučnicu. ”Tu je i radionica izrade tijesta za bučnicu, koju će voditi članica žirija Martina Geršak, nekad sudionica showa 3,2,1 kuhaj, a Ana Žnidarec će imati prezentaciju izrade bučnice.Zatim će stručni žiti kojeg predvodi Tomislav Špiček donijeti odluku o pobjednicima po kategorijama, a u 16 sati je izbor Najbolje bučnice. Nakon toga od 17 sati slijedi zabavni program uz Grupu Štimung. U večernjem dijelu predviđen je i vatromet” – rekla je Mačefat Muranić i dodala da očekuju veliku posjećenost.

ODIGRAJTE NAŠ KVIZ O HRANI!

 

Izvor: Zagorje International