glazbeni-kviz-znanja

1. Koji vjetar su 1998. opjevali Giuliano i Marijan Ban?

 
 
 

2. Na početku glazbene karijere Mladen Burnać je svirao u glazbenom sastavu koji se zvao Brze ______. Koju riječ treba staviti na crtu da bi se kompletiralo ime ovog rock banda ako se zna da je u pitanju voće?

 
 
 

3. Kada Thompson krene redat oružje u Čavoglavima, tu će se naći kalašnjikov, thompson, te još jedno vatreno oružje. Koje?

 
 
 

4. Pero Galić je prvo pero iz jednog glazbenog sastava. U kojem glazbenom sastavu ovaj Pero nastupa u većem dijelu svoje karijere?

 
 
 

5. Iako se to ne čini baš kao neka lagana misija, tko poručuje svojoj dragoj da bi preplivao Mrtvo more da je ostala s njim?

 
 
 

6. Jedan od najvećih hitova Josipe Lisac je pjesma Gdje Dunav ljubi nebo. Autorica stihova ove pjesme je također dio hrvatske estradne scene. Kako se ona zove?

 
 
 

7. Godine 1993. Hrvatska prvi put nastupa kao samostalna država na Eurosongu. Predstavljala ju je grupa iz Rijeke, kojaje izvodila pjesmu Don’t ever cry, i koja je, na kraju, zauzela 15. mjesto. Kako se zvao ovaj riječki sastav?

 
 
 

8. Prvi i jedini put, predstavnik iz Hrvatske pobjeđuje na Pjesmi Eurovizije 1989. godine. Pobjedu je, u Lausanni, ostvarila zadarska pop grupa Riva, sa pjesmom Rock me. Koja pjevačica je bila vokal pobjedničkog benda?

 
 
 

9. Pjesma Wind of change, neki kažu rock, skupine Scorpions, bio je jedan od najvećih hitova 1991. godine. Pjesma veliča Glasnost i promjene u Istočnom bloku, koje su vodile ka padu komunističkih sustava diljem svijeta. Singl je prodan u vrtoglavih 14 000 000 primjeraka, što ga svrstava na 16. mjesto najprodavanijih svih vremena. Iz koje zemlje nam dolaze Scorpionsi?

 
 
 

10. Najuglednija diskografska nagrada u našoj državi je Porin. Ime je dobila po operi koja je praizvedena 1897. godine u Zagrebu, hrpu godina nakon autorove smrti. Tko je autor opere Porin?

 
 
 

Još kvizova